Friday Energy erkend als Congestion Service Provider (CSP) door netbeheerder TenneT

18 mei 2023 • Leestijd 1 minuut

Wij zijn verheugd dat we afgelopen donderdag de officiële bevestiging hebben ontvangen van TenneT, de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet, dat we zijn erkend als Congestion Service Provider (CSP).

Als officiële CSP partij bieden we ‘congestiemanagementdiensten’ aan. Samen met 16 andere bedrijven – waaronder vooral grote (internationale) energieleveranciers die op de Nederlandse markt actief zijn. Namens een of meerdere van de bij ons aangesloten.

Dit betekent dat als de netbeheerder aangeeft dat er overschotten of tekorten op het Nederlandse elektriciteitsnet dreigen voor te komen, wij op hun verzoek onze energieopslagsystemen kunnen inzetten om te helpen het electriciteitsnet te stabiliseren.

Een partnerschap die naadloos aansluit bij onze missie om te helpen de energietransitie te versnellen met onze expertise en onze slimme aansturing. Wij kijken er naar uit om op een steeds diversere manier onze systemen in te zetten en zo iedereen toegang te geven tot 100% duurzame en betaalbare energie.

Eerdere berichten:

19 juni 2023
In steeds meer provincies komen bedrijven op de wachtlijst voor (grotere) stroomaansluiting
Vanmiddag meldde RTVOost dat netbeheerder Enexis bedrijven …
18 mei 2023
Friday Energy erkend als Congestion Service Provider (CSP) door netbeheerder TenneT
Wij zijn verheugd dat we afgelopen donderdag de officiële bevestiging …