Friday Energy start samenwerking met Palux voor de elektrificatie van horecakeukens

22 april 2021 • Leestijd 2 minuten

Leverancier van Horecakeukens Palux staat voor kwaliteitskeukens die ‘future-proof’ zijn. Duurzaamheid gaat hier hand in hand met kostenbesparing en efficiency. Met minder keukenpersoneel meer tijd hebben voor de zaken waar het echt om draait, zoals creativiteit en passie.

Veel Horecabedrijven zitten in oude panden in binnensteden. Ruimte en klimaat in de keuken zijn altijd onderwerp van gesprek. De wens om te verduurzamen is steeds prominenter aanwezig en koken op inductie biedt een mooie oplossing. Maar in een oud pand loopt men vaak aan tegen capaciteitsgebrek van de elektriciteitsaansluiting.

Bij Friday Energy doen we meer dan oplossingen bieden voor bedrijven die zonne-energie willen opwekken en slim gebruiken. Ook helpen we met het oplossen van problemen met te kleine netaansluitingen, zoals bijvoorbeeld bij horecaondernemers die hun keuken willen elektrificeren of op een andere manier willen verduurzamen. Met of zonder zonnepanelen.

De slimme batterij van Friday kan pieken in het energieverbruik opgevangen of het gebruik van door de zon opgewekte stroom van overdag verplaatsen naar tijdsblokken waarin de meeste maaltijden worden bereid. Hierdoor kan er meer elektrische keukenapparatuur worden aangesloten op een relatief kleine aansluiting. Dit voorkomt hoge investeringsbedragen voor een grotere stroomaansluiting of, wanneer er geen grotere aansluiting mogelijk is, biedt de batterij de benodigde capaciteit om alsnog de gewenste apparatuur in te zetten.

Kortom, een samenwerking waar je energie van krijgt. Chef-koks die de batterij weer kunnen opladen maar ook goed voor het klimaat en de andere leden van de keukenbrigade, die niet meer onnodig in de hitte van het gasfornuis staan. Het allermooiste is, dat dit ook financieel rendement oplevert. Daar worden we nou blij van. Verduurzaming in de breedste zin van het woord.

Eerdere berichten:

19 juni 2023
In steeds meer provincies komen bedrijven op de wachtlijst voor (grotere) stroomaansluiting
Vanmiddag meldde RTVOost dat netbeheerder Enexis bedrijven …
18 mei 2023
Friday Energy erkend als Congestion Service Provider (CSP) door netbeheerder TenneT
Wij zijn verheugd dat we afgelopen donderdag de officiële bevestiging …