Energieopslag en -handel als verdienmodel voor voormalig orchideeënbedrijf

Joris van der Hoorn had een bedrijf in orchideeën. Tijdens zijn werk speelde energie een belangrijke rol, wat hem veel kennis en ervaring op het gebied van energiemarkten opleverde. Enige tijd geleden besloot Joris te stoppen met zijn bedrijf en besloot hij zonnepanelen te leggen om zijn eigen duurzame energie op te gaan wekken. Dankzij zijn achtergrond en passie voor energie, hield hij nog met enige regelmaat de energiemarkten in de gaten, waar hij de afgelopen jaren de volatiliteit en energieprijzen flink zag stijgen. Dat zette hem aan het denken en hij zag kansen voor het vastgoed.

Friday Energy bracht kansen in beeld

Doordat zijn bedrijf veel energie gebruikte, heeft Joris nog altijd een grote netaansluiting die nog benut kon worden. Hij ging op zoek naar kansen om in te spelen op deze volatiliteit op de energiemarkten en kwam uit bij Friday Energy. Samen met Friday Energy is er verkend welke rol energieopslag kon spelen bij Joris en hoe dit systeem optimaal ingezet kon worden.

Energieopslagsysteem zorgt voor nieuwe inkomsten

Het energieopslagsysteem dat Friday Energy leverde wordt momenteel ingezet op de EPEX Spot Day Ahead markt met uurprijzen en op momenten dat dat meer geld oplevert op de (passieve) onbalansmarkt. Hierdoor heeft Joris een nieuwe bron van inkomsten, benut hij de bestaande netaansluiting en helpt ons stroomnet stabiliseren en daarmee verduurzamen. 

Met de komst van het energieopslagsysteem is Joris ook in staat de opgewekte zonnestroom op de meest voordelige momenten te gebruiken of aan het net terug te leveren. Dankzij de samenwerking met Friday Energy kan Joris zich concentreren op zijn andere activiteiten, terwijl hij toch profiteert van de kansen op de energiemarkten.