Ook in groot deel Overijssel komen bedrijven op de wachtlijst Enexis voor (grotere) stroomaansluiting

19 juni 2023 • Leestijd 2 minuut

Vanmiddag meldde RTVOost dat netbeheerder Enexis bedrijven in 19 van de 25 gemeenten in Overijssel brieven gaat sturen dat door onze massale verduurzamingsactiviteiten het stroomnetwerk inmiddels overbelast is. Zakelijke klanten die voor groei of geplande zonnepanelen een grotere aansluiting willen én nieuwe bedrijfsaansluitingen komen op een wachtlijst.

Net als in steeds meer andere provincies kunnen ook Overijsselse ondernemers die hun bedrijf zo snel mogelijk willen verduurzamen, daarvoor geen gebruik maken van een grotere stroomaansluiting. Enexis investeert de komende tijd 225 miljoen euro om het ondergrondse kabelnetwerk zo snel mogelijk te verbeteren, maar waarschuwt dat deze klus niet volgend jaar al is geklaard. En dat de schaarste dus wel een paar jaar zal blijven.

Ben je ondernemer, heb je plannen om zonnepanelen te laten leggen en wil je weten of je zonnestroom mag gaan terugleveren? Of wil een nieuwe machine aanschaffen en heb je daarvoor een grotere stroomaansluiting nodig? Op Enexis.nl kun je de actuele kaart met de capaciteit in jouw regio vinden (even scrollen).

• Wil je gaan terugleveren? Klik dan net boven de gekleurde kaart op ‘invoering’.
• Wil je een grotere aansluiting? Klik dan op ‘afname’.
• Kun je niet goed zien wat voor jou geldt? Je kunt ook zoeken op postcode.
Onder de kaart kun je lezen wat de verschillende kleuren precies voor gevolgen hebben voor een aanvraag.

Staat jouw regio op oranje of rood en wil je niet wachten? Dan kunnen wij voor je uitrekenen of het loont om te investeren in een slim energieopslagsysteem.

Eerdere berichten:

19 juni 2023
In steeds meer provincies komen bedrijven op de wachtlijst voor (grotere) stroomaansluiting
Vanmiddag meldde RTVOost dat netbeheerder Enexis bedrijven …
18 mei 2023
Friday Energy erkend als Congestion Service Provider (CSP) door netbeheerder TenneT
Wij zijn verheugd dat we afgelopen donderdag de officiële bevestiging …