Over Friday Energy2024-06-12T17:17:56+02:00

Wij geloven in een wereld waarin iedereen toegang heeft tot 100% duurzame en betaalbare energie

Om de daarvoor noodzakelijke transitie van ons hele energiesysteem te kunnen realiseren, hebben we meer duurzaam opgewekte energie nodig. Véél meer energie.

Daarnaast hebben we veel ruimte en flexibiliteit nodig in ons energiesysteem. Meer kabels leggen kost tijd en geld. Héél veel geld. Als we nu geen actie ondernemen, moeten de volgende generaties die kosten betalen. Waardoor energie voor hen onbetaalbaar gaat worden.

Bij Friday Energy zien we batterijen als een belangrijke bron van flexibiliteit, waarmee vraag en aanbod van energie op elkaar kan worden afgestemd. 

Als technologiebedrijf helpen we andere bedrijven, organisaties en vastgoedeigenaren te investeren om de energietransitie te versnellen. Zodat we de kosten niet verschuiven naar de generaties die na ons komen.

ONZE NAAM
FRIDAY ENERGY

De laatste dag van de werkweek is genoemd naar Freia, de godin van de liefde en vruchtbaarheid. Zij werd gezien als een gulle gever van zonneschijn en het organisch groeien van een familie op duurzame wijze. Daar zijn we bij Friday Energy elke dag mee bezig. Met elk nieuw geleverd batterijsysteem wordt onze familie van batterijen groter en kunnen we meer duurzaam opgewekte zonne- en windenergie opslaan.

Met elk geleverd slim opslagsysteem helpen we stroom te leveren op momenten dat onze maatschappij daar behoefte aan heeft. De dag dat we besloten te gaan starten was een vrijdag. We dachten na wat we moesten regelen en nodig hadden. Over een bedrijfsnaam hoefden we niet lang na te denken. Dankzij een godin werd dat Friday Energy.

ONS TEAM

Bouke Siebenga

Chief Energy Officer

Johan van Haperen

Sales & energy expert

Arie Willem Rozendaal

Finance Manager (ai)

Yannick Foppen

Sales & customer support

Mario Dagrada

Software engineer

Sophie van der Linden

Finance

Pieter van Dam

Energy Specialist

Derek de Rie

Software engineer

Wim Rölkens

Project manager

Martijn van de Sande

Software engineer

Ioana Cocu

Software engineer

Khatra Patang

Marketing

Bas Wilbers

Software engineer

Hiram van Paassen

Software engineer

Martijn Maarse

Technology

Jij?

Wil je bij ons

komen meewerken aan de energietransitie?
Bekijk onze vacatures

ONZE OPRICHTER
BOUKE SIEBENGA
AAN HET WOORD

“Eind jaren 90 werkte ik in Australië voor General Electric in noodstroomvoorzieningen. Mooi werk. Maar gaandeweg bedacht ik dat er volop energie aanwezig is in de vorm van zonne-energie en dat ‘we’ daar niks mee deden. We verbrandden fossiele grondstoffen om energie voor noodsituaties te maken. Eén ding deden we wel goed: de energie werd opgeslagen in batterijen. Maar die batterijen waren toen nog te duur voor reguliere energievoorziening.

Na terugkomst in Nederland werd ik verantwoordelijk voor een pioniersbedrijf op het gebied van omvormers en zonne-energie. Je eigen energie opwekken en gebruiken is geweldig. Maar er voelde iets niet goed.

Het merendeel van de energie werd (en wordt) geleverd via ‘ons’ net waar ‘energiebedrijven’ door anderen opgewekte energie met een flinke marge doorverkopen. Ik dacht: dat kan én moet anders.

Terwijl ik daarover nadacht kwamen er steeds meer tekenen dat ons klimaat razendsnel verandert en de vooruitzichten voor volgende generaties steeds zorgwekkender worden. Na een onderzoeksproject met de faculteit Energy Sciences van Universiteit Utrecht besloten we met een team van specialisten onze eigen slimme batterijen en zelflerende aansturingssoftware te gaan ontwikkelen. Zodat wij bedrijven die (verder) willen verduurzamen, kunnen helpen dat zo snel en slim mogelijk te doen.”

Onze partners

Onze mijlpalen

Titel

Ga naar de bovenkant