Varkenshouderij Ruitenberg wilde meer zonnepanelen, maar mocht niet terugleveren aan het net

Varkenshouderij Ruitenberg had meer dan genoeg ruimte op het dak, dus wilde de heer Ruitenberg zijn zonne-installatie uitbreiden om zijn rendement te verhogen. Helaas kreeg hij geen toestemming van de netbeheerder om energie die hij overhield terug te leveren aan het net. Daardoor zou die energie—samen met de bijbehorende subsidie—verloren gaan.

Opgewekte energie alsnog gebruiken

Gelukkig bood de Friday Battery uitkomst. Door het inzetten van onze slimme batterij wordt het eigen verbruik geoptimaliseerd. Hierdoor kan een groot deel van de extra opgewekte energie alsnog gebruikt worden. Dit is zowel duurzaam als winstgevend omdat hiermee de SDE subsidie maximaal wordt benut.

Energiekosten verlagen en terugverdientijd gunstig

Als kers op de taart mag de heer Ruitenberg inmiddels alsnog energie terugleveren aan het net. De optimalisatie van de Friday Battery levert daarnaast nog een belangrijke bijdrage aan het rendement van het systeem, omdat de varkenshouderij in het hoogste belastingtarief valt met hun energieverbruik. Het verhogen van het eigen verbruik met de Friday Battery heeft daarom een grote impact op het verlagen van de energierekening. Dit resulteert in een zeer aantrekkelijke terugverdientijd van het systeem. Bovendien zorg de slimme sturing van de batterij ervoor dat duurzaam opgewekte energie tegen een hoog tarief wordt verkocht en, indien nodig, tegen een laag tarief wordt ingekocht.