Slimme energieopslag voor duurzame ambities van Stamhuis

Stamhuis, een bedrijf met ambitieuze duurzaamheidsdoelen, stond voor de uitdaging van tegenvallende rendementen van hun 7.000 zonnepanelen en congestieproblemen op het industrieterrein Lage Weide. Deze problemen beperkten hun vermogen om hun wagenpark te elektrificeren. Stamhuis en Friday Energy slaan de handen ineen en hebben een krachtige oplossing gerealiseerd van ruim 1 MWh.

 

Tegenvallend rendement van ruim 7000 panelen en grote duurzame ambities

“7.000 zonnepanelen is een flinke investering. De SDE-subsidie zou ervoor zorgen dat het goed zou komen, maar dat bleek toch niet het geval. Daar zit je dan als ondernemer geld te verliezen, terwijl je dat niet wil,” aldus Henk Stamhuis.

Stamhuis heeft grote duurzame plannen, waaronder het elektrificeren van hun wagenpark. Extra vermogen voor elektrificatie wordt steeds lastiger en in veel gebieden zelfs onmogelijk. Naast tegenvallende rendementen van de zonnepanelen, had Stamhuis ook te maken met congestieproblemen op het industrieterrein Lage Weide. Dit beperkte hun vermogen om het wagenpark te elektrificeren en hinderde hun duurzame ambities.

Energieopslag als oplossing

Een grondige analyse leidde tot de levering van een 1.200 kWh energieopslagsysteem door Friday Energy, geoptimaliseerd met geavanceerde sturingssoftware. Na de ontwerpfase en realisatie was het systeem operationeel en ondersteunt het nu Stamhuis bij het verwezenlijken van hun duurzame ambities.

Klimaat neutraal ondernemen

Met een op maat gemaakt sturingsmodel dat is afgestemd op de grootte van de stroomaansluiting, het stroomverbruik en eigen opwek, kunnen wij op afstand automatisch zorgen dat elke accu op precies het juiste moment wordt opgeladen en ontladen. Het energieopslagsysteem ondersteunt Stamhuis in hun streven naar klimaatneutraal ondernemen. Het systeem verhoogt het rendement van de zonnepanelen, zorgt voor extra vermogen voor het wagenpark en verlaagt de energierekening door het landelijke energienet te balanceren.

Eerdere berichten:

19 juni 2023
In steeds meer provincies komen bedrijven op de wachtlijst voor (grotere) stroomaansluiting
Vanmiddag meldde RTVOost dat netbeheerder Enexis bedrijven …
18 mei 2023
Friday Energy erkend als Congestion Service Provider (CSP) door netbeheerder TenneT
Wij zijn verheugd dat we afgelopen donderdag de officiële bevestiging …